Ilse

Counselor in de oplossingsgerichte, cognitieve systeemtherapie

Doelgroepen:

Volwassenen-en-adolescenten, Relatie

Specialisatie / Ervaring:

Ik werk al 22 jaar in de psychiatrische sector waar ik mensen met een psychische kwetsbaarheid vanuit hun wooncontext begeleid. Alsook heb ik een aantal jaar op een afdeling voor psychosenzorg gewerkt binnen het psychiatrische ziekenhuis.
Ik heb mijn postgraduaat counselor in de oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapie behaald.

Vanuit de oplossingsgerichte visie, ga ik niet graven in het verleden, maar leggen we de focus op de toekomst en de gewenste situatie. Samen verdiepen we ons in de mogelijke oplossingen, gaan we op zoek naar wat wél werkt ipv niet, en kijken we hoe je dit stapje per stapje kunt bereiken...We gaan op zoek naar jouw sterktes en krachten en kijken of er ook hulpbronnen in je context kunnen gevonden worden die je hierbij kunnen helpen... (Of werken we aan 'aanvaarding' als problemen, een 'beperking' die je niet kunt veranderen, blijkt te zijn...)

Diploma's:
Maatschappelijk werk, richting sociaal cultureel werk
Getuigschrift: Integrale zorg voor psychotische patiënten voor gevorderden (Janssen - Cilag Academie U.C. St.-Jozef Kortenberg)
Certificaat Praktijktraining Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen (Rino Groep)
Opleiding in de Oplossingsgerichte Cognitieve Therapie en in de Systeemtherapie:
- Solution Focused Practitioner (Korzybski instituut)
- Solution Focused Counselor (Korzybski instituut)

Thema's
Ik begeleid al 22 jaar mensen die worstelen met volgende thema's:
angst, depressie, faalangst, stress, paniek, lichamelijke en/of geestelijke klachten/onrust, hyperventilatie, persoonlijke ontwikkeling, identiteit, zingevingsvragen, innerlijke conflicten, emotionele problemen, familiale en of sociale problemen, relatieproblemen, verslaving, psychotische problematiek, rouw, verdriet en andere verlieservaringen, ...

Plan hieronder uw afspraak