Cindy

Cindy

Psychotherapeut

Doelgroepen:

Kinderen en jongeren, Volwassenen-en-adolescenten

Specialisatie / Ervaring:

Elk eerste gesprek starten we met kennismaken. In dit gesprek kijken we naar jou en de struikelblok waar je momenteel tegenaan loopt. Daarna gaan we samen op zoek naar wat voor jou nodig is om een (kleine) volgende stap richting jouw gewenste toekomst te zetten. Als oplossingsgericht therapeut ben ik hierbij vooral nieuwsgierig naar de kwaliteiten, krachten en hulpbronnen die reeds in jou aanwezig zijn om met je vraag om te gaan.

Tijdens gesprekken maak ik gebruik van oplossingsgerichte vraagstelling, leer je meer over de mogelijke achtergrond van je probleem, krijg je reflectieopdrachten of oefeningen om thuis te verwerken of eigen te maken, gaan we aan de slag met lichaamsgerichte oefeningen, worden methodieken ingezet vanuit hypnose, IEMT of EMDR en wordt gebruik gemaakt van creatieve werkvormen .... Dit afhankelijk van jouw vraag en noden.

Mijn basisdiploma is bachelor orthopedagogie (HoGent) waarmee ik 11 jaar gewerkt heb als begeleider en in verschillende leidinggevende functies. Om vervolgens uit te vliegen naar mijn eigen praktijk. Hier werk ik samen met een artsenpraktijk en andere diensten. Verder ben ik afgestudeerd als oplossingsgericht cognitief systemisch psychotherapeut (Korzybski). Ook volgde ik de opleiding Intergral Eye Movement Therapy (IEMT) en verdiep ik me verder in hypnose (VHYP). Ook rondde ik de opleiding tot creatief therapeut af (CIVAS). Sommige noemen mij wel eens de eeuwige student omdat ik het belangrijk vind om mezelf voortdurend bij te scholen en verder te specialiseren. Dit doe ik via verschillende opleidingen, vormingen of cursussen en daarnaast via intervisie en supervisiemomenten.

Thema's
Ik richt me vooral op angst- en stress gerelateerde klachten voor kinderen vanaf 7 jaar, jongeren en volwassenen.

Enkele voorbeelden van thema's waarmee u bij mij terecht kunt: stress en lichamelijke klachten, burn out of bore out, emotionele problemen, hyperventilatie, paniek en paniekaanval, piekeren, faalangst, spreekangst, sociale angst, weinig zelfvertrouwen, onzekerheid, perfectionisme, angst in voertuigen (rijangst, vliegangst, angst in openbaar vervoer), specifieke angsten zoals angst bij de tandarts, hoogtevrees, claustrofobie, angst in drukke plaatsen, smetvrees, angst in de winkel, enkelvoudig traumatische gebeurtenissen (bv tegen gevolge van fysiek geweld, verkeersongeval, andere ingrijpende gebeurtenissen), nachtmerries of flashbacks, moeite met het reguleren van emoties (bv boosheid, sombere gevoelens), diverse loopbaanvragen ...

Ondervind je last van een ander, gelijkaardig, probleem dat hierboven niet vermeld staat? Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Daar verkennen we wat de mogelijkheden zijn binnen jouw vraagstelling.

Plan hieronder uw afspraak